dinsdag 28 februari 2012

Sponsoring

Ik las vanmorgen in de krant een stukje over de nabije toekomst van de profesionele schaatsteams. Een hoop onzekerheid nog voor het komende seizoen, waarbij de rol van de sponsor doorslaggevend is. Zonder sponsor geen geld en dus geen team.

Wat dat betreft is er voor de gemiddelde korfbalclub minder afhankelijkheid. Voor de gemiddelde club zeg ik nadrukkelijk, want hoe het precies aan de top zit weet ik niet. Binnen VEO proberen we de stelregel te hanteren dat we in staat moeten zijn om met zijn allen te korfballen op basis van de het geld dat binnen komt uit contributies. Dat is een zekerheid en schommelingen in die kosten komen voornamelijk uit meer of minder teams en dat wordt dus opgevangen door meer of minder contributie.

Alle andere dingen moeten betaald worden uit extra inkomsten, waarvan sponsoring een belangrijke is. Die inkomsten zijn veel inder zeker, maar het is ook minder erg om een investering uit te stellen of een activiteit af te lasten dan om een team uit geldgebrek uit de competitie te moeten terug trekken.

In de praktijk lukt het bij VEO niet helemaal om de begrotring op die manier op te stellen en te handhaven. Dat is niet erg, want we hebben wel zoveel variabele inkomsten dat we in staat zijn om aan al onze verplichtingen te voldoen. Maar zoals bekend hebben we al enige tijd geen hoofdsponsor meer en zet een aantal zaken onder druk. Maar onder druk is troch wel iets anders dan het voortbestaan van de vereniging, zoals bij die schaatsteams. Gelukkig maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten