dinsdag 7 februari 2012

Groot onderhoud op Westvliet

Zoals gisteren al aangegeven in het stukje over ADO was er overleg met de gemeente over het onderhoud van het veld. Zowel het gras bij EHC als dat bij VEO is toe aan een grondige renovatie waarbij niet alleen het gras zelf maar ook de drainage moet worden vervangen. En in het geval van het achterste deel bij EHC zelfs moet worden aangelegd, want daar schijnt nu helemaal niets te liggen.

Dat betekent dat dat gras (lastig te zien op de foto, maar onder de sneeuw ligt echt gras) een week of 13 lang niet bruikbaar is om te sporten. En dus zaten we met alle betrokken clubs samen om te kijken hoe we dat gingen regelen. Allemaal wil in dit geval zegen VEO, EHC, de cricketers van VCC en de British School die dit seizoen het gas van EHC huren om daar met hun jeugd rugby trainingen en soms een toernooi te houden. Aangevuld met de gemeente en de aannemer die het onderhoud gaat doen.

Het begon nogal dreigend. Want nadat VEO had aangegeven dat in elk geval op Hemelvaartsdag beide grasvelden nodig zijn en EHC datzelfde had gezegd over hun internationale toernooi eind augustus en het schoolhandbal toernooi begin juni, was duidelijk dat er niet echt twee periodes te vinden waren om bijvoorbeeld om de beurt het onderhoud te doen. Idee was natuurlijk om de velden om de beurt te doen zodat er altijd minstens een beschikbaar is. Maar ziet, de gemeente kwam snel met een oplossing. Het beschikbare budget kan namelijk ook over twee jaren uitgesmeerd worden. 

En dat betekent dat in 2012 het ene veld en in 2013 het andere veld op de schop kan. En als er begin september begonnen wordt, dan moet er voor de bespelers wel een regeling te treffen zijn. En zo waren we er snel uit: vanaf september 2012 wordt het EHC veld gedaan en vanaf september 2013 het VEO-gras. Voor VEO betekent dat, dat wij vanaf september de rugby te gast krijgen (als die hun contract verlengen na dit schooljaar, dat staat nog niet vast). En dat we aan het begin van het volgende veldseizoen (in 2013) voor trainingen en wedstrijden een paar maanden zullen moeten uitwijken naar het gras van de buren. Daar staan tegenwoordig ook lichtmasten, dus dat mag geen probleem zijn.

Ik zou niet moeten zeggen dat het opvallend is, want het zou eigenlijk natuurlijk moeten zijn, maar het viel me op hoe in deze bijeenkomst iedereen onmiddellijk bereid was om mee te denken met de ander en oplossingen aan te dragen voor mogelijke knelpunten. De sfeer is wel eens anders geweest, maar op dit moment durf ik te stellen dat we op Westvliet allemaal goede buren hebben. Houden zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten