maandag 6 februari 2012

Hoofdstuk ADO op Westvliet lijkt afgesloten

Vanmiddag was er een overleg met de gebruikers van de grasvelden op sportpark Westvliet, dat wil zeggen de grasvelden van EHC en VEO. Op die velden is namelijk groot onderhoud gepland waarbij het gras voor enkele maanden niet beschikbaar is. En daarvoor moeten er dus afspraken gemaakt worden met de bespelers die daarvoor de gemeente bijeen geroepen werden.

En hoewel het pas aan het einde van de bespreking ter tafel kwam, was er naast alle praktische zaken ook een niet onbelangrijk achterliggend punt: het feit dat de gemeente investeert in lange termijn onderhoud van de grasvelden (een horizon van 15-20 jaar werd over gesproken) houdt praktisch in dat er geen sprake meer is van de komst van ADO naar het sportpark.

Nu is dat misschien ook niet echt verrassend nieuws. Na de periode, zo'n 3 à 4 jaar geleden, waarin er sprake was van de mogelijkheid dat ADO Den Haag sportpark Westvliet als trainingslocatie wilde gebruiken, is het heel stil geweest vanaf het moment dat duidelijk was dat het benodigde geld niet beschikbaar was. Er waren door alle clubs, ook door VEO, plannen gemaakt voor een mogelijke herinrichting, met allerlei varianten waaronder bijvoorbeeld een gezamenlijke afbreekbare sporthal voor VEO en EHC en heel veel andere opties. Toen noch ADO noch de gemeente het benodigde geld kon ophoesten gingen die plannen de kast in.

Maar in de discussies over het sportpark die daarna nog plaats vonden hing de schaduw van die plannen er nog steeds in de zin van "ja maar wat als ADO toch nog komt". Die schaduw is nu weg. Want de gemeente heeft vanmiddag duidelijk gemaakt dat ADO niet komt. Er is geen geld en voor het verdwijnen van de ADO locatie in het Zuiderpark zijn intussen andere alternatieven, met name op sportpark Escamp in Den Haag Zuid-West. Voor VEO betekent dit dat we gewoon blijven zitten waar we zitten, maar wel met een mooi grasveld...

2 opmerkingen:

  1. 15/2/2012 in het AD;

    "Traint ADO straks toch naast het stadion"

    waarin ADO commissaris Paul Beyersbergen beweert dat de gemeente voorkeur heeft dat de selectie dichter bij traint en de jeugd op Escamp .In verband met aanleg van het haags topsportcentrum wordt er dus toch weer over gedacht omdat ADO daardoor moet verhuizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chris, ik heb het nu ook gelezen. Dit is inderdaad een heel ander verhaal dan de gemeente vorige week liet horen. Maar er staat ook in dat Paul Beyersbergen aangeeft dat het vorige keer afketste op het feit dat Den Haag niet wilde of kon investeren in Westvliet omdat dit eigendom is van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De vraag is dan natuurlijk of dat intussen anders ligt. Ik waag dat te betwijfelen in deze tijd. Maar de discussie wordt kennelijk dus toch nog vervolgd...

    BeantwoordenVerwijderen