zondag 5 februari 2012

Wat ging er fout?

Er zijn van die wedstrijden dat je het achteraf niet helemaal begrijpt. Wat er nu precies fout ging in dit geval. In sommige gevallen is het evident. Toen we recent met VEO 3 van PKC 4 verloren was eenvoudig aan te wijzen wat er aan de hand was: ze waren gewoon beter. En dat was dan weer in onderdelen te analyseren ook: ze verdedigden beter, schoten zuiverder en waren gehaaider als het er op aan kwam.

Maar gisteren in de wedstrijd met datzelfde VEO 3 tegen OVVO 4 was dat helemaal niet duidelijk. We verloren en natuurlijk kun je dan altijd zeggen dat dat komt omdat je minder goals maakt dan de tegenpartij. Geen speld tussen te krijgen. En omdat wij er maar 10 maakten (en kans zagen om een ruststand van 3-4 te noteren) kun je ook simpel vast stellen dat dat normaal gesproken bijna altijd te weinig is om op 2e klasse niveau een wedstrijd te winnen. Maar dat is al te simpel. Want zij maakten er maar eentje meer in een wedstrijd waarin op de laatste 5 minuten na VEO een voorsprong had of een gelijke stand. Maar het gaat natuurlijk om de eindstand.

Dus opnieuw: waar ging het nu eigenlijk fout? Ik weet het dus niet. Op onderdelen kun je altijd wel iets aanwijzen: we kregen geen stip in de laatste minuut waar wij vonden dat die verdiend was, wij gooiden de laatste goede kans er niet in, we lieten op enkele beslissende momenten (bijvoorbeeld toen we 4-7 voor stonden) te eenvoudig enkele doelpunten door. Maar daar staan ook weer net zo veel pluspunten tegenover in de vorm van "onmogelijke" doelpunten die we wel maakten en scheidsrechterlijke beslissingen in ons voordeel.

Alles tegen elkaar afzettend hielden we elkaar in evenwicht. De ingebrachte wissels aan beide kanten veranderen ook niets aan het evenwicht. En dus, zo vond achteraf de coach van OVVO tenminste, verdiende de wedstrijd geen winnaar. Maar die kwam er wel en dat is dan wat gewoon geluk moeten noemen. Al wordt dat in de sport meestal ander uitgelegd: het lag vast aan de scheidsrechter en als het daar niet aan lag dan moet het aan de coach liggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten