dinsdag 14 februari 2012

Vruchtbaar regio overleg

Met een wat minder grote opkomst dan de laatste keren (sommige clubs moesten op het laatste moment afhaken in verband met ziekte en werkzaamheden), was het gisteren toch een in mijn ogen vruchtbaar regio overleg.
Wat is nu eigenlijk een regio overleg? Daarbij komen bestuurders van clubs uit een bepaalde regio, in mijn geval de regio Den Haag en randgemeenten bijeen. Doel is om te kijken bij welke zaken we elkaar in regionaal verband kunnen helpen. Vaak gaat het om het uitwisselen van ideeën, maar de bedoeling is om het meer concreet in samenwerking te zoeken.

Gisteren was het wat van allebei. Eerst informatie uitwisseling over met name het project KombiFit 45+ en over de nieuwe "strategische cyclus", twee onderwerpen waar ik in de nabije toekomst nog even apart op wil terug komen. Maar daarna werd er ook input van de deelnemers gevraagd. Samen met onze Noord West verenigingskaderconsulent (VKC'er) Barbara Bakker hadden we een internactieve sessie voorbereid over het thema "Groei!".

Over dat thema bleken genoeg ideeën te leven binnen de regio, al was het niet altijd even eenvoudig om daar concrete acties aan te koppelen. Ook al omdat er zo'n avond toch maar een beperkte tijd beschikbaar is. Toch waren die acties er wel. Sommige moeten nog wat verder worden uitgewerkt, maar bijvoorbeeld over het schoolkorfbal in Den Haag zijn concrete afspraken gemaakt hoe de clubs daarmee om gaan.

De minder uitgewerkte punten hebben de clubs meegenomen als huiswerk om eens binnen de vereniging te kijken waar het meeste beheofte aan is, zodat we bij een volgende gelegenheid daar ook tot actie kunnen komen.

Al met al een wat mij betreft zinvol bestede avond, die de regio weer een stapje dichter bij elkaar heeft gebracht en hopelijk een beshceiden steentje bijdraagt aan de groei van korfbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten