donderdag 16 februari 2012

Zaterdag er op of eronder

In de poule van VEO 1 kunnen de komende twee weken beslissend zijn. We zullen het maar op een voortuiziende blik van de competitieleider houden, maar we hebben in deze krokusvakantie periode maar twee wedstrijden, maar wel twee absolute toppers; deze zaterdag staat VEO - RWA op het programma  en volgende week TOP(A)-RWA. Voor de goede orde even de stand aan kop:
  1. VEO (12-19)
  2. TOP (11-17)
  3. RWA (11-15)
  4. Albatros (11-15)
Voor RWA is het zaterdag de laatste kans. Bij een nederlaag in Essesteijn is het over en wordt VEO of TOP kampioen. En mocht RWA van VEO winnen dan geldt een week later hetzelfde voor huhn wedstrijd tegen TOP. Ook die moeten ze winnen. In dat geval staan VEO en RWA en kan TOP gelijk komen als ze wedstrijd extra die ze nog moeten spelen winnen. Voor RWA-fans en neutrale toeschouwers de gewenste ontknoping lijkt me.

Maar als VEO-lid en supporter denk ik daar uiteraard anders over. Zaterdag moet er door VEO absoluut gewonnen worden om de druk op TOP te verhogen. Want het aantal verliespunten is dan voor beide teams dan nog steeds even groot, maar TOP heeft dan wel het nadeel dat beide inhaalwedstrijden eerste gewonnen moeten worden. En eerdere uitslagen hebben geleerd dat in deze poule puntverlies steeds op de loer ligt. Ideaal is natuurlijk als wij van RWA winnen en RWA daarna revanche neemt en TOP verslaat ...

Hoe groot zijn de kansen voor RWA om de competitie spannend te maken? Moeilijk te zeggen natuurlijk in een poule waarin van alles mogelijk is. Maar feit is wel dat RWA thuis van zowel VEO (met 22-17) als TOP (met 16-13) redelijk ruim gewonen heeft. Het is dus zeker mogelijk. Over twee weken weten we meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten