zondag 8 januari 2012

VEO avondje in Essesteijn

Ik ben een onverbeterlijke optimist en wil het daarom graag zien als een voorteken voor het jaar 2012: de eerste thuiswedstrijd van VEO in het nieuwe jaar was weer een echt feestje. Alles klopte: de aanwezigheid van het publiek, de luidruchtige steun van de Blue Tigers, het oplopen in een spotlight met de E1 als team van de week, een spannende en spectaculaire wedstrijd, de overwinning en de daarbij behorende punten. En  ten slotte nog als bonus de champagne na afloop op de Nieuwjaarsreceptie. Omdat ik aansluitend VEO 3 moest coachen heb ik de de speech van de voorzitter gemist, maar die klopte vast en zeker ook. Na ja misschien klopte niet helemaal alles: het geluid bij de ploegpresentatie faalde technisch even, maar gelukkig met wat improviseren en een luid stemgeluid bij ondergetekende kom je toch nog een heel eind.

Een succesvolle start dus van dit jaar. Een vol huis zoals dat er hoort te zijn als VEO 1 thuis speelt. Voor andere teams mag dat natuurlijk ook, maar een eerste team hoort nu eenmaal wat meer in de schijnwerpers te staan. Door allerlei oorzaken hadden we dit seizoen nog niet eerder alles zo voor elkaar als gisteren. Dat heeft te maken met het programma, waardoor er te veel teams uit spelen als VEO 1 thuis speelt. Of waardoor de start van het eerste zo laat is dat je kleine kinderen niet als team van de week de hele wedstrijd kunt laten uitzitten. En dat heeft natuurlijk ook te maken met de nodige vrijwilligers. Als het er op aankomt zijn er genoeg mensen die willen helpen om dit soort zaken te regelen, maar dat zijn ook weer vaak mensen die al andere taken uitvoeren. En dan is het wel eens een kwestie van prioriteit.

Maar nu het zo goed ging geeft dat iedereen weer goede moed lijkt me. Dat willen we allemaal nog wel een keertje. VEO 1 is nog steeds in de race voor de titel en kan wel meer van dit soort steun gebruiken. En na een vertoning zoals gisteren ga ik er van uit dat iedereen die steun ook maar wat graag wil geven.  Zeker in de volgende wedstrijd tegen koploper TOP (uit Arnemuiden, niet de landskampioen uit Sassenheim) zal een volle bak en een hoop lawaai op de juiste momenten de doorslag kunnen geven. Dus is een herhaling van de wedstrijd van gisteren zeer gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten