woensdag 25 januari 2012

Sportagenda 2016

Gisteren heeft ledenvergadering van de sportkoepel NOC*NSF de sportagenda 2016, zeg maar het meerjarenplan voor NOC*NSF goed gekeurd. Doel van dat plan is om Nederland een plaats in de Top 10 op het gebied van sport te laten krijgen. Even ter vergelijking: in een lijst over 2011 die is opgemaakt aan de hand van WK's die op Olympische onderdelen werden gehouden staat Nederland 15e. Er is dus nog wel een stap te maken.

Ik hoorde gisteren al dat dit een slecht plan zou zijn voor korfballers. Omdat de focus nu vooral op die sporten wordt gelegd waar kans is op Olympische medailles. Maar zover ik begrijp is dat niet waar. Naast een aantal andere voorwaarden gaat het er om dat er een goed topsport beleid moet zijn. Dat beleid moet aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld dat de topsporters waar het om gaat per jaar minimaal 250 dagen met hun sport bezig zijn.

Ik ben niet goed genoeg op de hoogte van alle details, maar ik heb eerder al begrepen dat het er op lijkt dat het topsportbeleid van het KNKV aan die eisen voldoet.  Niet voor niets is technisch directeur Kees Rodenburg op de KNKV site optimistisch gestemd over dit plan. Met dan natuurlijk als belangrijkste gevolg dat er NOC*NSF gelden beschikbaar komen, niet alleen voor de topsport, maar voor de hele korfbalsport, dus ook in de breedte.
Een onderwerp dus dat het waard is om te blijven volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten