donderdag 12 januari 2012

Steeds meer internationaal korfbal

Er wordt nog steeds, ook door korfballers, lacherig gedaan over internationaal korfbal. Zeker na weer een WK met een finale tussen Nederland en Belgie. En het is natuurlijk ook waar dat een dergelijk patroon geen propaganda is voor internationalisering. En het is ook waar dat het gebrek aan internationale concurrentie de voornaamste belemmering is om als sport serieus genomen te worden.

Maar dat verandert toch wel, ook al is het langzaam. In steeds meer landen wordt er tegenwoordig korfbal gespeeld, al is het lastig om er achter komen om wat voor aantallen dat gaat. Zeker als het gaat om scholen en andere verbanden waarbij niet onmiddelijk alle spelers lid zijn van een club en dus van een nationale bond.

Voor meer concurrentie is meer kwaliteit het belangrijkste. Dat begint met meer spelers waardoor er meer geselecteerd kan worden. En dan is het goed dat er meer landen bijkomen. Ik vind het dan ook een goed bericht dat er op het officieuze WK voor landenteams, dat in toernooivorm begin april in Leek wordt gehouden, weer een aantal nieuwe landen deelnemen. Eentje is China, wat na het laatste WK geen verrassing mag zijn. Maar ik las op de KNKV site dat ook teams uit Servie en Wit Rusland deelnemen.

Servie en Wit Rusland? Daar wordt dus gekorfbald en wel in een zodanige omvang dat er geld en mensen genoeg zijn om een team van spelers onder de 19 af te vaardigen. Wereldkampioen zullen ze niet worden in 2012. Maar misschien is dit de start van iets moois en zien we hier de landen aan het werk die straks de finalisten zijn van het Olympisch korfbaltoernooi in 2028...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten