zondag 22 januari 2012

Oud VEO-spelers delen mee in Europees succes van TOP Sassenheim

Landskampioen Top Sassenheim veroverde dit weekeinde de Europacup korfbal. Voor het eerst in hun bestaan. Vanaf deze plaats natuurlijk ook gefeliciteerd. Als toernooi was het natuurlijk net zo voorspelbaar als de meeste internationale toernooien. Maar hoe eenvoudig de voorrondes ook zijn, de finale moet je toch maar zien te winnen van (natuurlijk) de kampioen van België. En dat lukt met een 22-19 overwinning. Ik heb geen beeld gezien, maar als ik kijk naar he scoreverloop op de IKF-site, dan zie ik dat TOP een vroege 4-0 voorsprong nam, waarna Boeckenberg terug in de wedstrijd kwam en met een 9-11 ruststand nog van alles kon gebeuren.
En in die tweede helft bleef dat zo: een gat van steeds zo'n 2 a 3 goals werd door TOP naar einde meegenomen. De beker gaat dus voor een jaar naar Sassenheim.
Foto gemaakt door Maro Spelten en gekopieerd van de TOP website

Voor VEO is deze zege toch een meer bijzondere dan de meeste andere Nederlandse overwinningen. Want in de selectie van TOP spelen op dit moment drie spelers die hun jeugdopleiding in Voorburg hebben gehad. Op de foto heb ik die spelers nog even gemarkeerd.  Van links naar rechts zien we Julia Schoenmaker, Ilse Hazenkamp en Wouter Jansen.

Van deze spelers heeft Ilse intussen een basisplaats bij TOP en zij speelde dan ook alle wedstrijden waaronder de finale. Wouter Jansen had een invalbeurt in de eerste wedstrijd en een basisplaats (als aanvoerder!) in de halve finale. En Julia tenslotte, die dit jaar terugkeerde na een lange blessure speelde de eerste twee wedstrijden mee als invalster. Natuurlijk hadden we bij VEO liever gehad dat deze spelers nog in Voorburg speelden. Maar de next best thing is toch dat ze het bij een andere club goed doen. En dit weekeinde heeft dat laatste in elk geval bewezen.

Tenslotte nog even wat over de finale tegenstander, Boeckenberg.Want ook die club heeft een link naar VEO, maar dan eigenlijk andersom. Want VEO-lid Robert de Beukelaer speelde niet alleen het grootste deel van zijn actieve carrière voor Boeckenberg, maar was daar ook nog eens 19 jaar lang voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten