dinsdag 17 januari 2012

Een breed palet

Vanavond hadden we VEO bestuursvergadering. Zoals meestal zijn dat vergaderingen die de drie uur ruim overschrijden. Dat ligt deels aan ons gebrek aan vergaderdiscipline en bijvoorbeeld aan het feit dat we ook nog wel eens de neiging hebben om over details te dicussiëren waarover we het als bestuur helemaal niet zouden moeten hebben. Het ligt in elk geval niet aan de voorzitter, want ik heb er daarvoor diversen mee gemaakt (waaronder ikzelf uiteraard) en daar zat niet veel verschil tussen.

Maar waar het ook aan ligt, is toch wel het brede palet aan onderwerpen waar je je als bestuur mee bezig moet houden. Financiën komt natuurlijk aan de orde. We hebben op de laatste ALV duidelijk gemaakt dat daar prioriteiten liggen. Maar verder komen ook alle facetten aan de orde die binnen een club als VEO spelen:
  • zaken die onze faciliteiten (clubhuis, materiaal etc) betreffen;
  • sponsorzaken (ook gerelateerd aan de financiën uiteraard, maar ook in en breder verband);
  • technische zaken (alleen in hoofdlijnen - in alle besturen waar ik deel van heb uitgemaakt wordt daarvoor het werkelijke werk gedaan in het TO en de TC's en bemoeit het bestuur zich op dit onderdeel echt nooit met details);
  • zaken die ontspanning betreffen, zowel voor jeugd als voor volwassenen;
  • zaken die het sportpark en de realtie met onze buren betreffen;
  • zaken rond de PR van VEO en de ledenwerving;
  • zaken rond communicatie en bijvoorbeeld de website.
En dan ben ik zeker niet volledig. Ik weet dat ieder verenigingslid zich vaak genoeg realiseert dat er voor het draaiend houden van een club meer komt kijken dan alleen het aanstellen van een trainer en het bemensen van de kantine. Niet dat iedereen daar altijd juist naar acteert, maar het besef is daar meestal wel. Aan het bestuur de taak om al die lijntjes in de gaten te houden en te zorgen dat gaten gedicht worden waar nodig. En dan moet je soms wel eens wat langer vergaderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten