dinsdag 27 maart 2012

Verkeerd signaal

Het plan om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen staat op dit moment weer in de schijnwerpers. En wel op een negatieve manier. Waarbij het niet om de inhoud gaat, maar om de communicatie: heeft de minister de kamer wel of niet goed voorgelicht? Politiek een terechte discussie (politiek gaat bijna altijd over communicatie wat mij betreft), maar voor het onderwerp eigenlijk niet ter zake doende.

Want inhoudelijk gaat het plan om heel andere dingen. Bijvoorbeeld op dit moment nog helemaal niet die Olympische Spelen. Maar om het verkrijgen van draagvlak en om het sportiever maken van de Nederlandse bevolking. Zeker van dat laatste ben en blijf ik een groot voorstander. Zoals al eerder uitgelegd zou dat moeten leiden tot bijvoorbeeld 150.000 korfballers in Nederland, maar dat is uiteraard alleen maar een voorbeeld. Het gaat er meer om als NL bevolking sportiever en dus gezonder te worden.

Volgens de planning die de Olympisch Vuur beweging hanteert moeten we het nu ook nog helemaal niet over de Spelen zelf hebben. In 2016 moet een begin worden gemaakt met de voorbereiding voor een eventueel bid dat dan in 2019 moet worden ingediend. We hebben dus nog 4 jaar om de voorbereiding in bredere zin vorm te geven. Een voorbereiding die resultaten op moet leveren waar we ook met zijn allen wat aan hebben als we besluiten om geen bid uit te brengen.

Door de discussie nu te focussen op politieke missers en een potentiële besparing van 2 miljoen euro wordt een verkeerd signaal afgegeven. Laten we ons focussen op het in beweging krijgen van Nederland. Dan gaan we ons in 2016 druk maken over het binnenhalen van de Spelen of niet!

Ik wil deze keer besluiten met twee links naar lezenswaardige stukjes op intern over dit onderwerp:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten