zondag 11 maart 2012

Gemengde gevoelens

Na de laatste reguliere speeldag heb ik toch wat gemengde gevoelens overgehouden aan de resultaten. Toevallig verzamelden afgelopen zaterdag de meeste teams waarvoor nog wat op het spel stond om ongeveer dezelfde tijd in Essesteijn en ik merkte daar toch een mooie positieve spanning.

Uitzondering was VEO 2 dat al was vertrokken voor de belangrijke laatste wedstrijd tegen Albatros 2. En dat ook deed wat het moest doen, namelijk winnen. Dat was noodzakelijk want concurrent DES 2 won op precies hetzelfde moment ook en dus zal er een beslissingswedstrijd volgen om de titel (en promotie naar de reserve overgangsklasse).

Wie er wel tegelijk verzamelden waren VEO1, VEO 3 en VEO A2. Het eerste en de A2 met kampioenskansen en het derde in de strijd tegen degradatie. Voor VEO 1 was het al over nog voor ze zelf gespeeld hadden. TOP versloeg Fortis met speels gemak en werd onbereikbaar. Dat VEO daarna zelf van Albatros verloor was voor niemand meer belangrijk.

Het derde deed het ook niet goed. Het werd een zeer moeizame wedstrijd tegen Nieuwerkerk die werd verloren met precies de zelfde cijfers waarmee het derde zelf de vorige twee wedstrijden had gewonnen : 12-10. En omdat OVVO later op de avond zeer verrassend van kampioen PKC won, werd het nog even flink rekenen. Maar als ik het allemaal goed bereken zijn de 10 punten van VEO (en OVVO en Vriendenschaar, die gelijk eindigden) genoeg om niet te degraderen, dus is er geen extra driekamp nodig.

En dus kwam het beste nieuws van VEO A2. Want die moesten winnen van hun naaste concurrent ONDO om de titel te grijpen. Als ik het goed heb begrepen werd de rust bereikt met een achterstand van 3 goals, maar kwam het in de tweede helft helemaal goed. Een mooie 11-16 overwinning en daarmee een terecht kampioenschap voor dit team. Gefeliciteerd.

Van de vier teams heeft de A2 dus gedaan wat het moest doen. Het tweede ook, maar de eventuele beloning laat nog even op zich wachten. Heeft het eerste het al eerder in de competitie laten liggen en maakte deze wedstrijd weinig meer uit. En gold dat eigenlijk ook voor het derde, dat handhaving dankt aan de prestaties van de laatste 3 weken en niet van de laatste wedstrijd.

De zaalcompetitie is dus bijna over met alleen nog kampioenswedstrijden voor VEO 2 en VEO D1 volgens mij. Laten we vooral zorgen dat we die dan gaan winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten