maandag 26 maart 2012

Langzaam stapje voor stapje verder

De afgelopen jaren is er vanuit het KNKV hard gewerkt aan het thema "bestuurlijke vernieuwing". Na veel overleg is er een nieuw besturingsmodel geïntroduceerd dat vorig jaar in een fases is goedgekeurd. Niet alleen zijn de rollen en taken van verschillende organen gewijzigd, maar er is ook een andere wijze van beleidsvorming afgesproken, de zogenaamde Stretegische Cyclus.

Langzaam maar zeker wordt daar nu invulling aan gegeven. Langzamer dan sommigen misschien zouden wensen. Want dat er nog veel onduidelijk is bleek gisteren maar weer eens. Daar waar er vroeger in ons district (Noord West) sprake was van ongeveer 17 afgevaardigden zijn er in de nieuwe structuur nog 7 Bondsraadsleden over. Die via de regio's de verschillende clubs vertegenwoordigen. Daar ben ik er eentje van.

Omdat er voor ons nog de nodige vragen leven zijn we gisteren op eigen initiatief bijeen geweest om te bespreken wat we nu precies als onze rol zien en hoe we die verder gaan invullen. Een vruchtbare bijeenkomst, waarbij door het samenvoegen van de brokjes informatie die ieder van ons had een beter totaalbeeld is ontstaan. En waarbij we een aantal praktische werkafspraken gemaakt hebben, vooral om er voor te zorgen dat de regio's die niet door een bondsraadlid vertegenwoordigd zijn, ook aangehaakt kunnen blijven.

Maar ook na gisteren hebben we nog de nodige vragen. Over de invulling van onze rol, niet alleen naar de clubs toe, maar vooral ook in relatie tot het Districtsbestuur en het Algemeen Bestuur. En over de invulling van onze rol in de Strategische Cyclus. En zo nog een aantal zaken. Op zaterdag 14 april staat er nog een Bestuursacademie gepland, hoewel we de formele uitnodiging daarvoor nog niet gezien hebben. Dan komen alle Bondsraadsleden uit alle distrciten bijeen neem ik aan. En worden de volgende stukjes van puzzel ingevuld. Ik hou jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten