woensdag 11 april 2012

Hoe staat VEO er voor op het veld?

Nu we weer een paar weken gespeeld hebben is het een mooi moment om eens te kijken hoe de verschillende VEO teams er voor staan.

Voor VEO 1 lijkt er weinig meer op het spel te staan. De titel was al in de herfst buiten bereik geraakt en hoewel sommigen na de nederlaag bij Fiks nog even vreesden dat er misschien nog naar beneden gekeken zou moeten worden, ben ik daar zelf na de overwinning op KOAG niet bang voor. Hoe moeizaam die overwinning overigens ook tot stand kwam. Maar een beetje spanning is wel leuk voor de supporters en ik ga er van uit dat die er met een beetje mooi weer weer genoeg zullen komen. Overigens wacht VEO 1 nog op de eerste veldwedstrijd in 2012 zonder opstootje ...

Voor VEO 2 staat er nog van alles op het spel. De titel vooral. Na een gelijkspel tegen concurrent Kinderdijk werd er ruim van KOAG gewonnen. VEO blijft 1 punt voor op Kinderdijk. Er zal dus gekeken moeten worden wie er over de sterkste zenuwen beschikt. Misschien is het een licht voordeel voor VEO dat Kinderdijk nog 3 van de 4 laatste wedstrijden uit speelt.

VEO 3, dat in de zaal net aan degradatie ontsnapte, stond bij de start van de tweede veldhelft op een vergelijkbare plaats. Maar door van zowel van ONDO als Animo te winnen heeft het derde zich weer aardig wat lucht verschaft. Zaterdag weer winnen en de positie is vergelijkbaar met die van VEO 1. RWA wordt ongetwijfeld kampioen, maar ik zeg "we gaan voor de tweede plek!"

Een tweede plek zou ook heel goed mogelijk kunnen zijn voor VEO 4, dat momenteel samen met Nieuwerkerk 4 op kop staat. Top 5 heeft een wedstrijd minder en evenveel verliespunten en Valto volgt 1 punt daar weer achter. Spanning genoeg dus, zeker als je weet dat VEO al deze ploegen nog een keer treft. Hat kan dus alle kanten op maar ik reken op de goede: de titel!

VEO 5 staat nu al tweede, maar net als bij het 3e schat ik in dat dat het maximaal haalbare zal zijn. SDO staat 5 punten voor met een wedstrijd meer gespeeld en hoewel de Hillegommers nog naar Voorburg komen denk ik niet VEO het hier gaat redden. Zeker niet omdat ook de uitwedstrijd tegen angstgegner KZ Leiden nog gespeeld moet worden.

En voor VEO 6 geldt eigenlijk precies hetzlefde verhaal. Het verschil met koploper Velocitas is in verliespunten zelfs nog iets groter. Het verschil in doelsaldo spreekt ook hier boekdelen : +29 tegen +4. Maar een tweede plek voor ons 6e zou overigens net als voor het 5e een prima prestatie zijn.

Samengevat zou een mooi doel voor dit seizoen zijn: VEO 2 en VEO 4 worden kampioen en alle andere seniorenteams worden 2e. Vast een record in de VEO annalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten