vrijdag 18 mei 2012

Proud to be VEO





Het was toch weer een prachtige Hemelvaartdag voor VEO. Natuurlijk werkte het weer mee en dan heb je al de helft gewonnen. Maar daarmee alleen ben je er niet als je een succesvol Hemelvaart toernooi wil hebben. Dat wordt het pas als je de organisatie goed voorbereidt, goed uitvoert en iedereen met de juiste instelling deelneemt. En dat klopte gisteren allemaal.

Ik voelde dat woensdagmiddag eigenlijk al. Toen merkte ik dat de niet alleen de voorbereiding goed liep, maar ook de sfeer uitstekend was. De Toernooicommissie had weer met veel tijd en energie het programma rond gekregen (het zou toch nog gewijzigd moeten worden, maar ook dat is eigenlijk een gegeven), maar de voorbereiding is meer dan alleen een programma in elkaar zetten. In overleg met diezelfde Toernooicommissie zijn veel anderen ook met hun voorbereiding bezig. En dan gaat het vooral om de Barcommissie , de Materiaalcommissie en de heren van het geluid.

Al die mensen waren op woensdag middag aan de slag om alles goed voor elkaar te krijgen. Geholpen door vele handen bij het smeren van de broodjes, het uitleggen van de velden en het opzetten van de tenten. En dat allemaal met een prima inzet en dito humeur. En als het dan zo is dat je voor het opzetten van een snoeptent 12 junioren nodig hebt dan zij het zo. Met dank aan Fred V trouwens.

En op de dag zelf was het niet anders. Vrolijke gezichten bij de deelnemende teams al gingen die in een enkel geval verscholen achter dozen meegebrachte drank. Maar vanaf het begin was het duidelijk dat iedereen er zin in had. De wedstrijden liepen ook voorspoedig en meestal in harmonie. En of die ene goals nu wel of niet telde omdat het eindsignaal al geklonken had: buiten de paar spelers die het betrof kon niemand zich daar echt druk over maken.

En ook op andere gebieden verliep alles weer prima. De verschillende horeca gelegenheden hadden het de hele dag druk maar de mensen stonden graag eventjes in de rij voor een versnapering, vooral bij de saté en de frituur.

En dus kon Gregor Rensen, de wethouder die onder andere over Sport gaat binnen onze gemeente, vaststellen dat het VEO toernooi een prima traditie kent, maar ook springlevend is. En benadrukte hij tijdens de prijsuitreiking nog even zijn waardering voor alle mensen die dit toernooi mogelijk hadden gemaakt. Een waardering die ik ook hier wil uitspreken. En een waardering die het weer eens maakt dat ik trots ben om lid te zijn van deze mooie vereniging. Want dat kunnen we toch wel vaststellen na deze Hemelvaartsdag: we kunne echt wel wat als VEO! En daar mogen we met zijn allen best trots op zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten