maandag 4 juni 2012

Een prima combinatie

Op een of andere manier schijnt het in onze gemeente goed samen te vallen: korfballen en wandelen. Want zowel in Leidschendam bij SEV als in Voorburg bij VEO, is er een al jarenlang bestaande samenwerking tussen een korfbalclub en de lokale Avond4daagse. Samenwerking wat betreft start en finish en samenwerking op het gebied van de algehele organisatie.

Hoe dat bij SEV precies werekt weet ik niet, maar bij VEO heb ik daar uiteraard wel een beeld van. Daar is een aparte commissie die zich met de organisatie bezig houdt. Een commissie die niet anders binnen de VEO-structuur zit dan bijvoorbeeld de materiaal commissie. Maar wel een commissie die niet specifiek uit korfballers bestaat, maar meestal uit mensen met wel een VEO achtergrond (ouders bijvoorbeeld). En natuurlijk ook uit mensen die wandelen in het algemeen of de avond4daagse in het bijzonder een warm hart toedragen.

Die commissie heeft de touwtjes in handen; overlegd over de datum; schrijft de scholen aan; regelt stukjes in de lokale pers en zet de routes uit. En die commissie recruteert ook al de vrijwilligers die er tijdens de wandelavonden nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Met name om het reguliere wegverkeer en de wandelende massa van elkaar te scheiden.

Leidschendam was twee weken geleden aan de beurt en deze week is het Voorburg. 4 avonden lang, van maandag tot en met donderdag lopen honderden mensen door de gemeente, naar keuze per avond 5 of 10 kilometer. de routes zijn zodanig dat de meeste inwoners er wel op een of andere manier een keertje mee te maken zullen krijgen. Waarbij het aan deelnemers en vrijwilligers is om er voor te zorgen dat het geen overlast geeft. Maar dat lukt prima weet ik uit ervaring.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten