donderdag 29 november 2012

Focus op VEO

Afgelopen week had ik de eer en de lol om uitgerekend bij VEO namens het KNKV het contract tussen beiden te mogen tekenen in het kader van het FOCUS programma. VEO is daarmee de eerste club binnen het district  Noord-West en een van de eerste binnen Nederland die zo'n contract tekent.

Wat houdt dat precies in? Kort gezegd komt het er op neer dat het KNKV extra ondersteuning in menskracht geeft aan clubs die willen groeien. Al is willen alleen daarbij niet genoeg. Het motto van het FOCUS programma is Willen - Kunnen - Doen. Dat wil zeggen dat clubs niet alleen worden geselecteerd op hun intentie om te willen groeien, maar ook op verwachting dat zij daadwerkelijk kans zien om de plannen in daden om te zetten. Voor VEO geldt bijvoorbeeld dat zij niet alleen een beleidsplan hebben liggen voor de komende jaren, maar dat zij bijvoorbeeld actief zijn met Kombifit 45+ en dat het bestuur de cursus "Besturen met Visie" heeft afgerond.

Waar het nu om gaat is dat meer onderdelen van het plan worden uitgevoerd in de komende twee jaar. VEO moet daar de aanzet voor geven, het KNKV ondersteunt dat, zoals gezegd, met de inzet van mensen en middelen daar waar nodig.

In de komende weken zijn er meer clubs die een dergelijk document zullen ondertekenen. In Noord West zijn dat Groen Geel en Haarlem, maar ook elders in het land wordt druk aan de voorbereidingen gewerkt.

Het tekenen van een plan is een mooie eerste stap en zorgt nu voor enige publiciteit. Het uitvoeren van dat plan zal minder direct zichtbaar zijn. Maar ook daarvan hoop ik op deze plek nog mooie verhalen te kunnen schrijven in de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten