maandag 22 april 2013

Moet AHOY anders?

Als je het aan Fortuna vraagt wel natuurlijk. Die hadden graag een andere winnaar gehad. En dat geldt vast ook voor DOS'46 A1 en voor KZ/Hiltex. Maar AHOY als fenomeen? Moet de zaalfinale anders?

Dat is op zich een onderwerp dat natuurlijk elke aprilmaand aan de korfbal borreltafel veelvuldig aan de orde is. Want het is niet meer zoals vroeger. Er was een tijd dat AHOY al in november was uitverkocht, nog voor de eerste bal in de hoofdklasse (we praten over het pre Korfbal League tijdperk) door de mand was gevallen. De zaalfinale was samen met de finale van het ABN AMRO tennistoernooi de enige sportwedstrijd in Nederland die was uitverkocht voordat de deelnemers bekend waren.

Nu loopt het minder storm. Op de dag van de finale waren er nog kaarten aan de kassa te koop en ik verklap geen geheim als ik zeg dat het niet helemaal was uitverkocht. En dus moet er iets anders. Want iedereen wil in dit geval graag terug naar de oude tijden, waarin het nog drukker is dan het nu al was.

Maar laten we dat niet uit het oog verliezen: de zaalfinale in AHOY is nog steeds een evenement dat er zijn mag. Een visitekaartje waarmee wij als korfballers alle ander (zaal)sporten jaloers maken. Een evenement door en voor korfballers. Een evenement ook waar de toeschouwers dit jaar ook geen spijt van gehad zullen hebben. Misschien was de finale zelf niet altijd even hoogstaand, maar het scoreverloop en de spanning zorgden er toch voor dat het een FINALE was met hoofdletters. Met alles wat daarbij hoort. Inclusief een winnende goal op de rand van de laatste minuut en nog 4 kansen op de gelijkmaker in die laatste minuut.

Maar het gaat niet alleen om die ene wedstrijd. Het is een groter programma met die finale als apotheose. En  aan dat programma kan best iets veranderd worden. Hoe en wat er moet veranderen, daar hebben veel mensen een menig over. Binnen het KNKV en daar buiten. Meningen die elkaar ook vaak tegen spreken en dus zullen nooit alle adviezen tot uitvoer worden gebracht. Maar er zal wel naar geluisterd worden. En er zal wat veranderen. Maar zeker niet alles. Want AHOY zoals het er nu is, is niet volmaakt, maar het is wel heel mooi. En dat moeten we zeker houden!

1 opmerking:

  1. Ik blijf erbij dat die wedstrijd om plek 3 en 4 moet verdwijnen uit Ahoy, en het liefst zo snel mogelijk. Over het algemeen staat er minimaal 1 ploeg die alleen genoegen neemt met plek 1, en dus eigenlijk niet zit te wachten op dit soort wedstrijdjes.

    Ik gok dat het voor de bond, en voor AHOY van belang is dat er zolang mogelijk zo veel mogelijk mensen in AHOY zijn, en dat er daarom wordt gekozen voor 3 wedstrijden, toch opteer ik gewoon voor de junioren finale, en de senioren finale met daartussen een leuke pauze act (welke ik dit jaar trouwens leuker vond dat andere jaren met B artiesten die wat liedjes komen doen).

    De supporters bus van DOS'46 was om half 5 al weg uit AHOY, en dat is niet zo gek omdat er veel te veel tijd tussen de finale van hun A1, en de grote finale zat.

    BeantwoordenVerwijderen