zaterdag 13 april 2013

Een vergeten finale

Gisteren was ik bij de finale van de Reserve Korfbal League tussen PKC/Hagero 2 en Blauw Wit 2. Het was een leuke en spannende wedstrijd die misschien nog wel meer neutrale toeschouwers had verdiend dan er nu al waren. Blauw Wit won met 26-21, een uitslag die geen recht doet aan het feit dat het tot 5 minuten voor tijd nog gelijk stond.

De Reserve Wereldtickets Korfbal League is een klasse waarvan ik wel eens het idee heb dat er meer over gepraat wordt op bestuurlijk niveau dan dat er naar gekeken wordt. De koppeling tussen League en Reserve League is natuurlijk al jaren een onderwerp dat velen bezig houdt. Terwijl de meeste mensen de wedstrijden alleen maar zien als toch al van plan zijn om een League wedstrijd te bekijken en toevallig wat eerder naar de hal gaan. Voor de goede orde: dat geldt ook voor mijzelf.

Maar het is duidelijk dat al die reserve League spelers meer dan genoeg in huis hebben om aantrekkelijk korfbal te laten zien. En dat was in de finale ook goed te zien. Een finale waarin Blauw Wit vooraf wel favoriet was. Want al zie ik vrijwel geen wedstrijden van de Reserve League, een kleine speurtocht op internet leerde mij dat Blauw Wit 2 de reguliere competitie ruimschoots als eerste had afgesloten en onderweg daarbij onder andere twee keer van PKC 2 had gewonnen. En nadat PKC uiterst moeizaam aan de wedstrijd begon en pas na 10 minuten vanaf de stip voor het eerst scoorde leek die favorietenrol ook op de vloer duidelijk. Blauw Wit had namelijk met het eerste schot al de score geopend en stond al met 5-0 voor toen PKC haar eerste maakte.

Maar PKC herpakte zich, knokte zich terug in de wedstrijd en stond bij rust zomaar met 11-10 voor. Een voorsprong die ze ook in de tweede helft nog even vasthielden. Maar langzaam maar maar zeker kregen de Amsterdammers toch de overhand. Het bleef lang gelijk op gaan, maar anders dan in het laatste deel van de eerste helft, leek Blauw Wit toch de bovenliggende partij. En dat wisten ze in de slotfase ook in doelpunten uit te drukken waardoor in de laatste 5 minuten nog een ruim verschil werd bereikt : 26-21.

Groot feest dus bij de mee gereisde supporters en terecht. De beker die ik mocht uitreiken hadden ze meer dan verdiend. En eigenlijk hadden zij (en hun tegenstanders) ook wel wat meer publiek verdiend.