maandag 8 april 2013

Binnen en buiten

Mijn korfbalgevoel komt wel overeen met het weer van vorige week: het ziet er uit als lente maar het voelt nog als winter. Voor het weer geldt dat vooral voor de temperatuur en eigenlijk voor korfbal ook. Want daar waar de meeste korfballers (eerst in de kou, afgelopen weekeinde toch ook in de zon) buiten hun wedstrijden afwerken, daar is de top van Nederland nog in de zaal bezig.

En dat duurt nog twee weken, want pas op 20 april is de lang verwachte finale in AHOY. Tussen wie? Na dit weekeinde zijn PKC en Fortuna favoriet omdat zij hun eerste kruisfinale wedstrijd in winst om wisten te zetten, maar ze zullen allebei nog een keer moeten winnen om in de hoofdwedstrijd van AHOY te mogen aantreden.

Maar dat is nog niet alles. Want Nic. en DOS'46 strijden nog om een plaats in de Korfbal League van volgend jaar, PKC 2 en Blauw-Wit 2 strijden vrijdag a.s. in Delft om de titel in Reserve KL en ook voor de junioren finale in AHOY wordt nog volop strijd geleverd. Daar is nog helemaal niets beslist en moet er zowel tussen KCC en PKC als tussen Fortuna en DOS'46 een beslissende 3e wedstrijd worden gespeeld.

En intussen? Intussen is de veldcompetitie voor alle andere korfballers al weer in volle gang. VEO 1 heeft de nare smaak van de zaalcompetitie al weer een beetje weg gespoeld met twee overwinningen op het veld. En in de poules, vooral bij de jeugd, die een voorjaarscompetitie spelen zijn ze al op één derde van die competitie. Theoretisch is het waarschijnlijk zelfs mogelijk dat op de ochtend van 20 april al veldkampioenen bekend zijn, terwijl die avond in AHOY om de zaaltitel gestreden wordt.

Een beetje vreemd? Misschien wel. Onwenselijk? Ik denk het niet. We hebben bewust gekozen voor een verschillend programma voor topkorfbal toen opzichte van wedstrijdsport en breedtesport. En daar is dit een niet onlogisch gevolg van. Ik wissel bezoeken aan beide vormen af in deze fase van het jaar. Ik hoop alleen dat de weergoden het ook zo plannen dat kou en regen samenvallen met zaal wedstrijden en dat het zonnetje schijnt als ik een veldwedstrijd bezoek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten