woensdag 29 mei 2013

Een rondje Nederland

Als KNKV zijn we vorige week begonnen aan het "rondje Nederland". Dit rondje is een een onderdeel van wat deftig de Strategische Cyclus heet. Minder deftig komt het er op neer dat we uitleggen hoe het staat met ons lange termijn beleid en dat we input halen over een aantal beleidsonderwerpen. Dat we willen weten hoe korfballend Nederland over die onderwerpen denkt. Om op die manier aan het einde van het jaar een nieuw jaarplan aan de Bondsraad te kunnen presenteren.

Hoe werkt dat dan precies? We hebben na enig afwegen gekozen om op 20 plaatsen in het land bijeenkomsten te organiseren, waardoor het voor clubs niet al te ver rijden zou moeten zijn om ergens aanwezig te zijn. Omdat niet alle avonden evenveel aanmeldingen kenen zijn er wat verschuivingen, dus  het zullen iets minder dan 20 avonden worden. Op die avonden zijn minimaal 1 bestuurslid en enkele medewerkers van het bondsbureau aanwezig.

De avond bestaat uit twee delen. Het begint met een korte inleiding over het vastgestelde beleid van vorig jaar en de resultaten die daar het afgelopen jaar geboekt zijn. Dat is maar een kort onderdeel. Het grootste deel van de avond wordt besteed om op 4 beleidsterreinen input te verzamelen. Aan de hand van een aantal vragen wordt de aanwezigen verzocht om zoveel mogelijk ideeën te geven over die onderwerpen. Die ideeën worden verzameld en over alle bijeenkomsten heen gebundeld om als input te dienen voor het nieuwe beleidsplan.

Welke onderwerpen gaat het dan over?
·        De vereniging als sportaanbieder van de toekomst;
·        Jeugd- en Schoolkorfbal;
·        Veldkorfbal;
·        Competentiegericht opleiden van bestuurders, trainers/coaches en arbiters;
·        in Zuid nog aangevuld met het onderwerp Dameskorfbal.

Ik heb nu twee avonden bijgewoond en zal er de komende weken nog een 5-tal aan toe voegen. Mijn indrukken zijn positief. Er wordt enthousiast gereageerd en input geleverd. Input ook die bruikbaar is voor een beleidsplan. Mensen blijven niet  steken in de dagelijkse issues en problemen van hun club anno 2013, maar zijn heel goed in staat en bereid om mee te denken over de toekomst.  Ik ben dan ook benieuwd naar de uiteindelijke uitkomsten.


Overigens wordt er op de avonden ook nog tijd ingeruimd om vragen te stellen over de nieuwe Rompregeling Arbitrage. Daarover later meer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten