vrijdag 17 mei 2013

Het Awards seizoen is weer over

De afgelopen week was ik twee keer aanwezig bij een evenement waar prijzen aan korfballers werden uitgereikt. De sfeer en entourage verschilden nogal, maar het idee was hetzelfde: diegenen die het best gepresteerd hadden in het afgelopen seizoen werden in het zonnetje gezet.

Voor de KL clubs was er aan de vooravond van Hemelvaartsdag het Korfbal Gala in Utrecht. In een feestelijke ambiance was het ook wat de naam al aangaf, een Gala avond. Black Tie. Door wat file perikelen was ik wat later dan gepland aanwezig, maar nog ruim op tijd om wat mee te eten van het buffet en daarna de uitreiking van de prijzen bij te wonen. De beste speler en beste speelster van het afgelopen jaar bleken dit jaar in Delft te bewonderen te zijn geweest, want Barry Schep en Miriam Maltha gingen er met deze prijzen van door. Een overzicht van alle winnaars is hier op de KNKV site te vinden, terwijl hier een foto impressie staat.
Na de prijsuitreiking was er nog gelegenheid tot dansen op muziek van de aanwezig DJ.

Twee dagen later was er in Zuid Nederland in Erp een vergelijkbare bijeenkomst, maar dan voor dameskorfbal. Geen Gala hier maar een feestavond waar alleen de presentator in glitterkostuum gestoken was. Wat meer ongedwongen misschien en ook de muziek, veelal gezongen door de presentator zelf had een wat andere klank. Maar zeker niet minder gezellig. Het gemengde tintje, als ik dat zo mag noemen, werd hier gevormd door Jos Roseboom en Mick Snel, die de awards uitreikten. Daar hadden ze hun handen vol aan,want er waren hier meer categorieën dan bij het Gala. Niet allen op het hoogste niveau, maar ook op dat er onder werden prijzen uitgedeeld en behalve beste speelster waren ook prijzen voor beste aanvalster en beste verdedigster. Ten opzichte van het gemengde korfbal ontbraken dan wel weer een verkiezing voor beste scheidsrechter en topscorer. Monique van de Ven werd voor de 3e maal op rij tot Beste Speelster van de Topklasse uitgeroepen. Maar het meest opvallend was nog dat de 3 genomineerden voor beste speelster in de Hoofdklasse A alle 3 even veel stemmen hadden ontvangen dus gezamenlijk tot Beste Speelster werden uitgeroepen. Een compleet overzicht van alle winnaars staat hier.

Twee avonden dus, waarvan ik denk dat ze niet met hoofdletters in de korfbal annalen terecht zullen komen, maar die toch hun nut bewijzen. Dit soort evenementen horen bij een sport die zichzelf serieus wil nemen. En zoals ik in mijn openingstoespraak in Erp ook al heb aangegeven, ik denk dat dergelijke avonden goed aansluiten bij de belangrijkste peilers van het beleid van het KNKV. Het draagt bij aan Topsport, verbetert het Imago en leidt uiteindelijk tot de Groei die we nastreven. Ik ga volgend jaar zeker weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten