vrijdag 29 maart 2013

Sneeuwkorfbal op Tweede Paasdag


Mede omdat het koude weer langer blijft aanhouden dan gebruikelijk is binnen het KNKV het idee ontstaan om dit weekeinde naast de start van de veldcompetitie ook een experiment uit te voeren. Op Tweede Paasdag zal daarom op het veld van VEO in Voorburg voor het eerst een heuse sneeuwkorfbalwedstrijd worden georganiseerd.

Het idee is eigenlijk ontstaan uit het enthousiasme dat er bestaat voor de Beachkorfbal variant waarop dit jaar vanuit de korfbalbond groots wordt ingezet. Het gaat dan om een variant waarbij op twee palen wordt gespeeld met twee teams van 3 spelers. In vier kwarten spelen die dan beurtelings in de samenstelling 2 mannen + 1 vrouw en 2 vrouwen + 1 man tegen elkaar, waarbij iedereen iedereen mag verdedigen.

Die spelvorm wil het KNKV nu ook op een andere ondergrond dan zand gaan uitproberen. Want nu de kou blijft aanhouden moet het mogelijk zijn om op een besneeuwde ondergrond op deze manier te korfballen. Daarom zal er op Tweede Paasdag op het terrein van VEO, op het gras gedeelte, met behulp van een sneeuwkanon een sneeuwveld worden aangelegd. Hierop zullen dan enkele teams, die hiervoor vanuit de bond zijn gevraagd om deel te nemen, een klein toernooi spelen.

Het gereed maken van het veld begint om 12:00 uur en een eerste training, bedoeld om de teams aan de ondergrond te laten wennen, begint om 13:00 uur. Vanaf 14:00 uur wordt het toernooi zelf gespeeld en om 16:00 is er een evaluatie in het VEO clubhuis. Ook toeschouwers zullen dan worden uitgenodigd om aan deze evaluatie deel te nemen.

Als deze vorm van korfbal aanslaat, dan zal vanuit de bond verder worden bekeken in hoeverre (en vooral ook op welke momenten) sneeuwkorfbal verder kan worden ontwikkeld en in de kalender kan worden ingepast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten