zondag 10 maart 2013

Uithuilen en opnieuw beginnen

Uithuilen en opnieuw beginnen geldt voor VEO1, maar ook voor veel andere teams die niet daar geëindigd zijn in de afgelopen zaalcompetitie, waar ze graag wel geëindigd hadden willen zijn. Voor VEO betekent dit degradatie naar de tweede klasse, voor anderen misschien een gemist kampioenschap of gewoon een hogere plaats op de ranglijst.

Nog niet voor iedereen, maar voor de meeste korfballers is de zaalcompetitie 2012-2013 afgelopen. Het duurt nog tot 22 april voor we de grande finale, de zaalfinale in AHOY, gespeeld hebben. Maar veel korfballers gaan nu weer over naar het veld. En voor diegenen die zich aangesproken voelen tot de titel van dit stukje, geldt dat ze dan in lek geval nog een halve veldcompetitie hebben om de wrange smaak van de zaal weg te spoelen.

Want dat is het voordeel van een dubbele competitie zoals wij die kennen: je hebt twee kansen om iets van je seizoen te maken. Dat kan twee keer iets moois zijn, of twee keer iets minder moois, maar je hebt in elk geval altijd een soort van tweede kans. Een slechte eerste veldhelft kun je goed maken door een mooi resultaat in de zaal en na een mislukt avontuur binnen kun je nog iets recht zetten buiten. Al begin je daar misschien al op achterstand als je het in de herfst al niet zo lekker deed. maar dan nog geldt dat je met een lekkere eindsprint iets recht kunt zetten voor je het vliegtuig neemt naar zonnige oorden of zo.

Ik begon met VEO 1 en de degradatie naar de tweede klasse. Dat is een teleurstelling. Voor spelers en technische staf, maar ook voor leden en toeschouwers als ikzelf. Dat betekent dat er nu al wordt nagedacht over de vraag waar het fout is gegaan en hoe het volgend seizoen beter moet. Als VEO-lid ben ik er van overtuigd dat we er iets op vinden en dat het volgend seizoen ook beter zal gaan. En daar mogen jullie mij in maart 2014 aan houden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten