zondag 5 augustus 2012

Het gaat weer beginnen

Terwijl de Olympische Spelen nog bezig zijn en we dus nog niet aan het einde zitten van deze lange sportzomer, begint toch ook de nazomer al weer. De eerste voetbalwedstrijden worden al weer gespeeld en, belangrijker voor deze blog, via de verschillende sociale media wordt duidelijk dat ook de korfbaltrainingen links en rechts weer gaan beginnen. De sportzomer loopt dus ten einde en de korfbalzomer gaat weer van start. Korfbalherfst lijkt me nog niet helemaal aan de orde, zelfs niet met alle regen die we nog steeds naar beneden zien komen.
Interessant aan de start van zo’n nieuwe competitie is natuurlijk hoe iedereen de vakantie overleeft heeft. Voor de gemiddelde breedtesporter maakt dat niet zoveel uit. Sommigen zullen alleen wat conditieachterstand hebben omdat ze niet getraind en gespeeld hebben. En sommigen misschien zelfs dat niet omdat ze nog wel wat aan hun conditie gedaan hebben op welke wijze dan ook (beetje hardlopen, veel swingen inde disco etc.). Maar welke startsituatie ze ook hebben, de maand augustus is prima geschikt om langzaam maar zeker via trainingen en wat oefenwedstrijden rustig weer aan het spelletje te wennen om dan in september weer strijd te leveren tegen andere teams die zich op dezelfde wijze uit de zomer hebben los gerukt.
Voor korfballers in de topsport en de wedstrijdsport ligt dat wat anders. De topsport is hier even niet zo relevant, want zover zijn we bij VEO nog niet. Maar voor onze selectiespelers is augustus wel heel belangrijk.  Zij zullen de komende weken moeten tonen hoe fit ze zijn en hoe snel ze het spelletje weer oppakken.  Net als de breedtesporters door trainingen te volgen en oefenwedstrijden te spelen, maar wel met een hogere frequentie en  met grotere druk. Met als extra spannende factor voor die spelers natuurlijk dat er dit seizoen nieuwe trainers voor de groep staan, dus dan moet je je als speler nog eens extra bewijzen. We zullen eens zien hoe dat deze maand allemaal gaat aflopen.
En laat ik tenslotte een andere groep niet vergeten: de scheidsrechters. Veel mensen denken daar niet bij na, maar voor hen geldt hetzelfde als voor korfballers. Met eenzelfde indeling voor breedtesport en wedstrijdsport. Toen ik zelf nog actief was zorgde ik in mijn vakanties altijd wel dat ik iets aan mijn conditie deed en niet helemaal naar nul terug zakte.  Een beetje doortrainen in de voorbereiding, een paar oefenwedstrijden fluiten en ik was klaar voor de competitie. Voorafgegaan door een formele conditietest, iets wat dit seizoen op een wat andere manier zal gebeuren.  En dat geldt ook voor onze scheidsrechters van nu en dus zullen we de komende weken ook bij hen kunnen zien hoever ze staan in hun voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten