woensdag 27 november 2013

Plannen en plennen

Diegenen die in welk functie dan ook al enige tijd ergens werkzaam zijn, zal het niet vreemd voor komen: aan het einde van een jaar worden er plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Ook binnen de korfbalbond is dat niet anders. Daar wordt nu hard gewerkt aan het jaarplan voor 2014.

Binnen het KNKV maakt het bureau het plan, maar dat gebeurt uiteraard in nauw overleg met het bestuur. Waarna het plan op de Bondsraad op 14 december aan de Bondsraadsleden, en daarmee aan alle leden van de korfbalbond, zal worden voorgelegd. Voor hen is dat dan niet helemaal nieuw, want informeel wordt er al eerder met hen overlegd op 2 december.

Hoewel de planvorming eigenlijk al vanaf het voorjaar plaats heeft gevonden, toen in het "rondje Nederland" met zoveel mogelijk verenigingen gesproken werd, is het nu toch een drukke tijd. Want de vele ideeën die er daar besproken werden moesten worden gegroepeerd tot een behapbaar aantal uit te voeren activiteiten. Waarna er prioriteiten gesteld moesten worden en er als gevolg daarvan meer helderheid in de plannen kwam. Met als eindresultaat een jaarplan en begroting die nu in hun finale versies geredigeerd worden. Met name voorzitter, penningmeester en de directeur en enkele naaste medewerkers besteden heel veel tijd aan het detailleren van de plannen en het doorrekenen van financiële consequenties.

De inhoud ga ik hier uiteraard niet bekend maken. Die volgt in het traject zoals hierboven beschreven. Daarover zal ik later in december waarschijnlijk nog wel het nodige kunnen schrijven. Nu gaat het om het plannen. En het (in)plannen. Jullie gaan er nog van horen.

1 opmerking: